Picturesque Stonington Residence as Historical House Renovation in Connecticut

What do you want to make historical house renovation in the elder building to make newer one? Here we are going to get look at a historic residence called Stonington Residence by Joeb Moore & Partners located in Connecticut, USA. The design exactly in 1945 was developed by the architect John Lincoln. When seeing at this residence, it is seen that this house is blended with the nature both indoor and outdoor design.

To make the details clearer, here are some images following in this article. Styling historical house renovation need perspective views how to blend it with the nature surrounding. The architect makes new ideas featuring contemporary house that is stylized in rustic ways. This residence is two-storey house blended in volume design and geometrical sides. The materials used to develop this residence are some kinds of stone piles, woods, and also glasses. Seen from far distance, the combination of the wood and stones makes this residence looks so rustic, moreover they are surrounded by greenery plants. The residence has wide lawn in front side included some stones and trees. Behind this residence, they apply gravel on the porch with greenery in left and right side.

Exterior Design from Stonington Residence Among Gravels Also Lush Vegetations Applied Red Door And Glass Window

Green Lawn Also Concrete Pavings Driveway At Stonington Residence Exterior Among Lush Vegetations And Wood Garage Door

Outside View from Stonington Residence Among Transparent Interior House Surrounded By Green Lawn Also Lush Vegetations

Landscape Garden At Stonington Residence Among Green Lawn Also Stone Make Stonington Residence Outdoor Fresh Ambience

When looking at the interior design, this house looks as modern style. Although most materials used are natural such as hardwood floor and frames and some stones wall, they also combine it with the existence of concrete, glass, and modern furniture. As in this living room furniture, they apply brown leather sofas and chairs with melamine round table at center and another beside the chair. In front of the seats place, there is a classic fireplace in stones piles constructions. In one side, there is big rack fulfilled the wall in black. The shelves are brown wooden and they place some ornaments on the shelves. While the dining area, they make the place in more contemporary style by accomplishing porcelain cabinet with stainless steel countertop included sink set at center and the cupboard and upper rack shapes L in stainless steel and porcelain combination. The dining table is decorated with wooden table and brown chairs surrounding.

Well, here it is the picturesque Stonington Residence with its rustic and contemporary renovation styles. This styling historical house renovation design can give more ideas in designing residence in nature.

Modern Living Room Design Among Beige Fabric Sofa Also Small Coffee Table Near Wooden Floor At Stonington Residence

Narrow Hallway Design Among Exposed Stone Wall under One Side Also Wooden Wall under Otherside under Stonington Residence

Small Also Bright Living Room Design At Stonington Residence Among Cream Sofa And Wooden Sideboard Ideas

Contemporary Kitchen Design Among Darkwood Also White Cabinetry under Stonington Residence With Dining Nook Area

Hallway Due To Floor To Ceiling Glass Window At Stonington Residence Among Concrete Floor Also Open Shelving

Unique Furniture Design - Stonington Residence

Mounted Wall Storage Idea At Stonington Residence Hallway Among Black Painted Wall Connected To Living Room

Wood Tones Applied At Stonington Residence Near Staircase Among All White Painted Wall On The Bottom from Window

Stone Fireplace Design Among Fireplace At Stonington Residence Modern Bathroom Applied Backlit Mirror Also Floating Vanity

Balcony At Stonington Residence Among Wooden Chair Also Glass Balustrade Idea With Woodframe Glass Door

Outside View from Stonington Residence

Exterior Design - Stonington Residence

Exterior Backyard Design - Stonington Residence

Photography by: © David Sundberg | Esto